Välkommen!

Ingredi AB är distributör av råvaror och ingredienser till svensk livsmedels- och hälsokostindustri.

Företaget har mer än 25 års erfarenhet av rådgivning, försäljning, lagerhållning och distribution av insatsvaror till dessa branscher.

Nyckeln till vår framgång är ett stort nätverk samt mycket nära och i många fall långvarigt samarbete med utvalda leverantörer varav flera är världsledande inom sina produktområden.

Företagets ambition är att erbjuda ett brett kvalitetssortiment med fokus på naturliga funktionella ingredienser med ”clean labelling” samt ekologiska råvaror till följande användningsområden:

Bageri och konditori
Konfektyr
Hälsokost
Råvaror och ingredienser till övriga användningsområden


Företagets försäljningskontor är beläget i Sjöfartshusets i Gamla Stan i Stockholm och lagret i Bjuv

Historia

Företaget har sitt ursprung i Kemiflor AB som startades år 1949 av Calle Wollin

Företaget drevs som ett familjeföretag till och med 2002 då en del av rörelsen bröts ut och blev delägd av den danska LCH-koncernen.

Under senare tid byggde företaget mycket framgångsrikt upp försäljningen av bl a fiber och tabletthjälpmedel samt skapade en ledande position för det tyska företaget J.Rettenmaier&Söhne (JRS) på den svenska marknaden.

När JRS Food etablerade sitt eget försäljningskontor i Sverige under 2011 upplöstes samägandet med LCH A/S. Som en följd av detta bytte LCH Sweden AB namn till Ingredi AB i juni 2012.

Ingredi AB är sedan 1 mars 2018 en del av Azelis Sweden AB. För vidare information, klicka här